Passar jag som revisor?

Jag kan börja med att säga att det finns lika många personligheter som det finns revisorer. Det finns humoristiska, trevliga, strikta, allvarsamma, försiktiga, snabbtänkta, sympatiska och utåtriktade revisorer. Det viktigaste är att man har förmågan att skapa relationer med kunden och att förstå siffror och kunna analysera dem.

Genom att skapa en god relation med kunden får du som revisor större kunskap om företaget och dess verksamhet och det underlättar avsevärt insamlandet av information som behövs för att underbygga uttalandet i revisionsberättelsen.

Att det är viktigt att förstå siffror säger sig nästan självt. Framförallt måste man tycka att det är roligt med siffror och att analysera balans- och resultaträkningar, nyckeltal mm. Det är denna analys som ger oss underlag till frågor att ställa till företaget och som hjälper oss att se om årets siffror ser rimliga ut i förhållande till jämförelseperiodens siffror.

Andra egenskaper som är viktiga att ha som revisor är noggrannhet och att vara strukturerad. Noggrannheten är till nytta dels i granskningen men också i den viktiga dokumentationen av utfört arbete. En slarvig dokumentation gör det svårt för en utomstående att förstå vilket arbete som har utförts och försvårar även revisionen nästkommande år. Att vara strukturerad skulle jag vilja säga är mer eller mindre nödvändigt för att kunna organisera alla inkommande arbetsuppgifter och få dem gjorda i tid. Det är ofta svårt att i förväg planera exakt hur en arbetsdag ska se ut och som revisor arbetar man ofta utifrån en i förväg fastställd budget, vilket gör att man måste strukturera upp den tid som finns till förfogande för att inte tiden ska skena i väg.

6 kommentarer »

 1. Bianca said

  Jag tror att det är även viktigt med nyfikenhet, service känsla och förmågan att kunna hantera många olika människor.

 2. Hacked games

  Passar jag som revisor? | Allt om revision

 3. you can look here

  Passar jag som revisor? | Allt om revision

 4. Hack Whatsapp

  Passar jag som revisor? | Allt om revision

 5. dragon city haken

  Passar jag som revisor? | Allt om revision

 6. No survey no hack freenopass

  Passar jag som revisor? | Allt om revision

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: