Utbildning på revisionsbyrån

För att få avlägga revisorsexamen och bli godkänd/auktoriserad revisor krävs bland annat praktisk utbildning på revisionsbyrå. Med praktisk utbildning menas både teori i form av kurser etc. och tillämpning av teorin, dvs. praktik på revisionsbyrån. Som revisorsassistent genomgår man därför ett kurspaket som anordnas antingen av en utomstående part, exempelvis IREV , eller internt inom byrån. Interna kurser förekommer i stort sett bara på större revisionsbyråer.

Kurserna är en gång per år och ger kunskap om revision i olika branscher, planering, utförande och rapportering av revisionsuppdrag samt kvalificerad utredning. Utöver revisionskurser får man också gå skattekurser, momskurser, koncernredovisningskurser m.m. Detta är anledningen till att revisionsyrket ofta ses som en bra utbildning oavsett om man vill sikta på godkännande/auktorisation eller byta bransch efter några år.

13 kommentarer »

 1. Andreas Edlund said

  hej, Jag undrar om det finns nån stor kurs där alla kurser för att bli revisor finns med? Jag som enbart gått gymnasium och vill bli revisor mer än allt annat, Kan jag läsa på distans medans jag jobbar? Och sedan avlägga ett prov? MVH Andreas

 2. Toni said

  Hej!
  Jag har liknande funderingar som föregående person. Är det möjligt att läsa på distans medans man jobbar eller är det ett måste att gå i skola? Isåfall i vilka städer finns dessa skolor. Kan man läsa enskilda kurser. För tillfället läser jag FEKB, hjälper den till på något vis?

 3. Adam said

  Som svar på Andreas och Tonis frågor:
  Enligt Revisorsnämnden så måste man ha en examen på kandidatnivå + en massa andra krav på kursinnehåll och praktiktid på revisionsfirmor. Så tyvärr är det inte så lätt att bli revisor.
  Visst går det att plugga distans alla de kurser som krävs, men med tanke på att du måste avlägga examen som är på 3 år heltidsstudier så kanske det är lika bra att gå ett vanligt program på universitetet.

  De flesta svenska universitet och högskolor har ekonomiprogram som riktar sig mot redovisning som är en lämplig grund. Ett tips är att läsa mot Civilekonomexamen iom att många av kurserna som ingår i den examen även finns med i kraven från Revisorsnämnden. Prata annars med studievägledare (tror jag?) på universitet/högskolan ni läser på för att få mer info eller kontakta revisorsnämnden direkt om era kurser är motsvarande de krav de ställer.

  MVH
  Adam

 4. D said

  Nu till sommaren går jag ut samhällsvetenskapliga programmet med inriktining på ekonomi på gymnasiet. Kurserna som jag har läst som är kopplad till ekonomi är Matte A, B och C, Företagsekonomi A och B, Rättskunskap A, Småföretagande A (där vi driver UF-företag), Ekonomisk datahantering (där vi bokför allt i ett fiktivt företag under 6, 8 eller 10 månader), Information & Layout och Internationell ekonomi. Jag undrar om man med dessa kunskaper skulle kunna få en chans till jobb på en redovisningsbyrå eller om man måste ha en högskoleutbildning?

 5. Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see
  if it can survive a thirty foot drop, just so she can be
  a youtube sensation. My iPad is now broken and she has 83 views.
  I know this is totally off topic but I had to share it with someone!

 6. google said

  Pretty section of content. I just stumbled upon your website and
  in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts.
  Any way I’ll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently quickly.

 7. Have you ever considered writing an e-book or guest authoring on other websites?
  I have a blog based on the same ideas you discuss and would love to have you share some stories/information.

  I know my audience would enjoy your work. If you are even remotely interested, feel free to
  send me an e-mail.

 8. Zinaida Hodzic said

  Hej!
  En bekant till mig har civilekonomutbildning (4 år studier på universitet)från fd Yugoslavien och har utvärderat sitt examen på VHS. Vilka är möjligheter att han jobbar som revisor i Sverige och vad krävs för det. Finns det interna kurser som man läser på en revisionbyrå eller måste man kompletera med kurser på universitet. Han tog examen år 1982.

 9. valentine’s day card

  Utbildning på revisionsbyrån | Allt om revision

 10. click here said

  click here

  Utbildning på revisionsbyrån | Allt om revision

 11. Mckenzie said

  Mckenzie

  Utbildning på revisionsbyrån | Allt om revision

 12. moviestarplanet codes 2014

  Utbildning på revisionsbyrån | Allt om revision

 13. Attarid said

  jag har intresserat att läsa revisor kurs

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: